Hart.GratisHandleiding.eu

Gratis Handleiding (en veel meer). De site met gratis handleidingen (u komt op onze site, in tegenstelling tot andere sites, rechtstreeks bij de leverancier terecht zodat u ook software, drivers, firmware enz kunt downloaden), verder vindt u handleidingen om gratis software te downloaden, games te spelen, dvd's te kopieeren, te besparen, te daten, online casino te spelen, te schaken, te solliciteren, een moestuin te maken en veel meer.

HOME HANDLEIDINGEN

Rubrieken:

 Online winkelen

  Wat is online winkelen?

  Wat is Paypal?

  Tips voor online winkelen

  Aankoop ongedaan maken

  Betalen op internet

  Garantie bij online aankoop

  Is een winkel betrouwbaar?

  WEBGIDS Online winkelen

 Online winkels:

   Baby's

   Beeld en geluid

   Bloemen

   Boeken en tijdschriften

   Cadeau winkels

   Computers en laptops

   Diverse online winkels

   Exclusieve online winkels

   Foto's

   Feestartikelen & kleding

   Herenkleding

   Keukenbenodigdheden

     Keukenbenodigdheden

   Kinderkleding

   Kleding

     Kleding vervolg

     Kleding vervolg

     Kleding vervolg

   Mode en Kleding

   Kleding (exclusieve shops)

     Kleding exclusief vervolg

  Lingerie en ondergoed

   Schoenen winkels

     Schoenen vervolg

   Sieraden winkels

   Sportkleding

   Sport winkels

   Tassen

   Teleshopping

   Tuin, BBQ

   Warenhuizen

   Wijn en champagne

   Woonartikelen

  Lifestyle

   Accessoires

   Cosmetica

   Spaarprogramma vrouwen

   Speciale winkels

   Valentijn

   Vrouwenbladen op internet

RECEPTEN ZOEKEN CONTACT ZOEKEN

Handleiding: Betalen via internet

4. Hoe kunt u betalen via internet?

Hieronder bespreken we de meest voorkomende betaalmethoden op internet.

Creditcard
Met een creditcard betalen is een  snelle en makkelijke methode. De grootste creditcard maatschappijen zijn Eurocard/Mastercard, Visa en American Express.
Als u met uw creditcard wilt betalen is het belangrijk om te weten of de creditcardgegevens via een beveiligde verbinding verstuurd worden. Met de SSL-codering (Secure Socket Layer) of SET-codering (Secure Electronic Transactions) beveilig je de persoonlijke gegevens tegen misbruik. Of de pagina waarop u uw creditcard-gegevens invoert met SSL beveiligd is kunt u zien aan de "https:" in de adresbalk van uw browser (de extra 's' achter http staat voor 'secure')
Verder ziet u in de statusbalk van de browser het slot-icoontje:
sloticoon
Wat minstens zo belangrijk is voor het succes van internet-betalingen via creditcard is dat de creditcard maatschappij alles wat u met uw creditcard aanschaft automatisch verzekert. Mocht een bedrijf dus niet leveren dan kunt u de transactie terug laten draaien.

Internet bankieren
Dit is online betalen via uw eigen bank- of girorekening. Voorbeelden zijn Rabo Direct Betalen, Girotel, ABN AMRO internet bankieren, SNS online. Wanneer u via internet bankieren betaalt dan wordt u vanaf de winkel-website oftewel direct doorgeleid naar uw bank of u krijgt per email de betalingsgegevens toegemaild, waarna u op de vertrouwde manier direct online kunt betalen. Het betaalresultaat volgt onmiddellijk. Een geslaagde betaling wordt aan u en aan de internetwinkelier bevestigd, zodat deze snel tot levering kan overgaan. Heeft u geen internetbankieren; Klik hier voor een uitleg en handleiding

PayPal
PayPal is een Amerikaans bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in Internetbetalingen. Bij (gratis) aanmelding bij PayPal voer je eenmalig je creditcard-gegevens in. Vervolgens kun je bedragen op je PayPal rekening storten en ermee betalen. Je kunt dan dus voortaan online betalen zonder je creditcard-gegevens te hoeven gebruiken. Ook kunnen bedrijven of particulieren geld op je PayPal rekening storten. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld iets verkoopt op eBay.

Way2Pay
Way2Pay was een betaalsysteem ondermeer gericht op het gemakkelijk en veilig betalen van aankopen bij webwinkeliers. Way2Pay is per 1 april 2005 gestopt. Alle Way2Pay-rekeninghouders hebben hier per
e-mail bericht over gekregen.

iDeal
ING Bank, Postbank, Rabobank en ABN AMRO Bank hebben een nieuwe standaard voor betalen op internet ontwikkeld. Deze standaard, iDEAL, is gebaseerd op het direct betalen vanaf de bankrekening, gebruikmakend van internetbankieren. De koper hoeft geen bedrag, rekeningnummer van de webwinkel en omschrijving in te voeren, maar slechts de transactie te autoriseren op de manier zoals hij/zij dat gewend is. Deze methode en internetbankieren (wat hetzelfde is) is de veiligste manier van betalen.

Overige betalingsmethoden
Er is een aantal betalingsmethoden die veel online winkels gebruiken maar die in principe niet via internet verricht worden:

Betaling via bank-giro
U maakt het bedrag gewoon over op de bank- of girorekening van de online winkel. Levering is meestal pas nadat het bedrag door de winkelier is ontvangen.

Machtiging
U vult een éénmalige machtiging in en dit geeft de winkelier het recht om éénmalig het bedrag van uw bank- of girorekening af te laten schrijven. Tegenwoordig zijn machtigingen via internet geldig. U hoeft dus slechts een formulier op een website in te vullen en te versturen waarna de machtiging loopt. Vroeger was hiervoor altijd een handtekening op papier nodig, tegenwoordig niet meer. Overigens kunt u uw bank altijd opdracht geven om het geld te laten terugstorten indien u niet tevreden bent.

Rembours
Betalen onder rembours betekent dat u het bedrag contant aan de postbode betaalt die het bestelde product bij u aflevert. De postbode zet hiervoor een handtekening als bewijs van betaling. Houd rekening met extra kosten voor betaling onder rembours: dit is een extra service van de postbode die betaald moet worden. Vaak verhoogt de winkelier het totaalbedrag van de zending met de kosten van de rembours betaling (houd rekening met zo'n 8 tot 13 euro).

Acceptgiro
Betaling per acceptgiro betekent dat u bij het geleverde artikel een acceptgiro aantreft waarmee u het te betalen bedrag via bank of giro kunt overmaken op de rekening van de winkelier

Veilig betalen op internet: VeriSignSecureSite
Dit is een keurmerk voor de authenticiteit van websites en de beveiliging van gegevens- en betalingsverkeer.
Vignet: keurmerken
Meer Informatie vindt u op de website:  Verisign

pijlrechtsoranje Meer advies voor online winkelen vindt u hier.

 

 Vorige pagina                                                                                     Volgende pagina

 

   | Over deze site | Disclaimer |
Neem contact op met de webmaster via contact met opmerkingen en tips

 

 TV/radio:

 Radio luisteren:webradio

 Wat is er op TV?

 TV gids (alle zenders)

 Uitzending gemist

 

 Verkeer:

 Files

 Routeplanner

 

 Nieuws/weer:

 NOS headlines

 Algemeen Dagblad

 Laatste nieuws

 Telegraaf

 Volkskrant

 Teletekst

 Het weer

tip Online winkelen
De webshops vindt u op de volgende site!

Online shoppen en winkelen

 

 Handige hulpjes:

 Lettergrootte aanpassen

 Puzzelwoordenboek

 Online rekenmachine

 Zoeken naar mensen/adressen

 

 Handige info:

 SOS nummers

 Feestdagen 2011

 Feestdagen 2012

 Feestdagen 2013

 

 Loterijen:

 Bank-giroloterij

 Euromillions

 Staatsloterij

 Postcodeloterij

 

 Link partners

 Webgids voor online winkelen

| More